Een reep energie

Het overkomt ons allemaal wel eens, dat dipje… Of je moet de deur uitrennen zonder dat je tijd hebt gehad om deftig te ontbijten… Of het duurt nog wel even voor je aan tafel kan.

Deze energierepen zijn heerlijk! Het recept komt van mijn favoriete restaurant in Rotterdam en ik heb het hier en daar lichtjes aangepast.

Niet geschikt voor mensen met notenallergieën…

  1. Week 50gr gojibessen 15 minu­ten in water en zet ze aan de kant.
  2. Rooster 100 gr grof gehakte pecannoten (of andere noten naar keuze), 100 gr sesamzaad en 100 gr havervlokken in een pan tot ze beginnen te geuren
  3. Snijd 100 gr gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
  4. Meng in een grote kom 50gr chiazaad met de rasp van 3 sinaasappel­s en de abrikozen.
  5. Voeg de geroosterde ingrediënten toe. Laat de gojibessen uitlekken en voeg deze bij de andere ingrediënten.
  6. Maak een karamel van 170 gr ghee of sojaboter, 120 ml agavesiroop en 130 ml rijst­stroop door deze in een pannetje­ op zacht vuur aan de kook te brengen tot het mengsel een beetje donker kleurt. Om te controleren of de karamel goed is, laat je wat op een lepel afkoelen, als het hard wordt is de karamel goed, blijft het zacht, laat het dan nog even doorkoken.
  7. Meng de warme, vloeibare karamel met de rest van de ingrediënten en verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. De boven­kant kun je glad maken door er een vel bakpapier overheen te leggen en het geheel goed aan te drukken.
  8. Laat het mengsel in ongeveer 30 minuten hard worden in de koelkast en snijd het dan in stukken. Goed afgesloten kan je de energybar ongeveer een week bewaren.

Ingrediënten

  • 100 G PECANNOTEN, GROF GEHAKT
  • 100 G POMPOENPITTEN
  • 100 G SESAMZAAD
  • 50 G CHIAZAAD
  • 100 G HAVERVLOKKEN
  • 50 G GOJIBESSEN
  • 100 G ABRIKOZEN
  • RASP VAN 3 SINAASAPPELS
  • 170 G SOJABOTER
  • 130 ML RIJSTSTROOP
  • 120 ML AGAVESIROOP
  • BAKPAPIER
  • BAKPLAAT (DIE IN DE KOELKAST PAST)

Leave a Reply