Ijsthee om je te verkoelen

Zomer! Het is dan al eens wat warmer, je bent mogelijks actiever met fietsen, wandelen. Hydrateren is altijd een must, maar in de zomer dien je er heel attent op te zijn dat je lichaam het nodige vocht binnenkrijgt.

Water blijft dan de eerste keuze, maar wat afwisseling kan zeker deugd doen. Dan is dit recept voor ijsthee een aangename verrassing.

Ik weet niet meer waar ik het recept voor het eerst heb gehaald, maar mettertijd heb ik er zelf één en ander aan toegevoegd.

Wat heb je nodig per liter water:

3 zakjes rooibosthee
een stuk gember ter grootte van je duim, in fijne schijfjes gesneden
het sap van 1 citroen
Naar smaak:
honing (ik gebruik altijd koudgeslingerde – die behoudt de nutritieve en ontstekingsremmende kwaliteit van honing)
Ter decoratie:
wat muntblaadjes
een schijfje citroen of limoen

Bereiding:
Breng het water aan de kook en zet dan het vuur af, voeg de theezakjes en de gember toe. Laat afkoelen tot lauw en voeg dan het citroensap en de honing toe. Je kan zelf beslissen hoe zoet of niet je je thee wilt, ik gebruik ongeveer een eetlepel per liter. Zo komt er heel wat minder suiker binnen dan de versies die je in de supermarkt vindt!

Eens volledig afgekoeld, de gember verwijderen en de thee in een kan in de koelkast plaatsen.

Serveren doe je in een groot glas met veel ijs, een schijfje citroen en wat muntblaadjes.

Laat het je smaken!

Leave a Reply