Cindy

Sterke krijger

Virabhadrasana (c)Margotgrafie

Mijn kinderen hebben me als het ware via een mindfullness-omwegje bij yoga gebracht. Na een schuchtere kennismaking met yoga een paar jaar terug, heb ik alle fysieke activiteiten moeten stopzetten omwille van een rugoperatie. Toen ik daarna weer fysiek aan de slag wou was hardlopen niet echt een optie meer. Mijn kinesist raadde me aan vooral te werken aan mijn ‘core’ en als het ware terug een corset te kweken om verdere problemen te vermijden.

Ongeveer op datzelfde moment schreef ik mijn jongste zoon in voor kinderyoga, de studio organiseerde tegelijkertijd yoga voor volwassenen en zo rolde ik er weer in. Voor ik het wist ging ik 3-4 keer per week naar de yogales, voelde hoe mijn lichaam sterker, soepelder werd, hoe ik meer energie kreeg en hoe ik ook daarbuiten meer rust in het hoofd kreeg.

Nog wat later kreeg ik de kans om de eerste module in een opleiding yoga voor kinderen te volgen, wat ik deed met het idee samen yoga met de kids te kunnen doen. De rest is geschiedenis: de opleiding is nu volledige afgerond, het plezier van lesgeven aan kids maar ook volwassenen is zo groot dat ik mijn ‘klassieke’ job in de bedrijfswereld heb opgegeven om yoga naar klein en groot te brengen.

Mijn training:
Yoga Beez teacher training, 95u RCYT bij Yoga Alliance – de training kijkt naar het volledige kind en combineert de traditie van Montessori met yoga.
Sampoorna Yoga Teacher Training met Shri Yogi Hari, 500u RYT bij Yoga Alliance – Sampoorna Yoga is de yoga van ‘fullness’ en kijkt naar alle lichaamssystemen.
Mijn 3 zonen zijn mijn beste leraars… evenals de vele kinderen waar ik nu mee in contact mag komen.
Mijn dank gaat ook uit naar Eknath en Hanna bij Sampoorna Yoga Studio: met hun rustige houding hebben zij me vertrouwen weten te geven en de weg naar het yogapad voor me geopend. En dankzij Bryony van Yoga Beez is de magische wereld van kinderyoga nu deel van mijn dagelijkse bestaan.

Cindy geeft één week op twee les in Itterbeek (de andere week geeft Eknath les) op maandag, en wekelijks in Gooik op dinsdag. Cindy is te bereiken op cindy@dayayoga.be en via WhatsApp 0495/588.377

Leave a Reply